top of page

Hyaluronsyre

Naturens egen fuktighetsmagnetEn nøkkelingrediens for hudens helse Hyaluronsyre er en kjent ingrediens innen hudpleie, og er høyt verdsatt for sin evne til å låse inne fuktighet og gi huden et fyldigere og friskere utseende. Men hva er hyaluronsyre, og hva gjør den for huden vår?

Grunnleggende om hyaluronsyre Hyaluronsyre er et stoff som finnes naturlig i kroppen, spesielt i bindevev, øyne og mest av alt i huden. Den er kjent for sin imponerende evne til å holde på vann – faktisk kan den binde opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann. I hudpleie brukes hyaluronsyre for å hjelpe huden med å beholde fuktighet, noe som er viktig for å holde huden sunn og ungdommelig. Med tanke på hyaluronsyrens gode fuktbindende effekt, er det lett å forstå hvorfor den har blitt så godt mottatt innen hudpleie og kosmetikk. Den har gjennom årene blitt nøye studert, dokumentert og sammenlignet med andre ingredienser, og blir sett på som en sikker og og stabil ingrediens å bruke i hudpleieprodukter.

Hyaluronsyrens rolle i huden Når vi blir eldre, produserer kroppen mindre hyaluronsyre, noe som kan gjøre huden tørrere og føre til at det dannes små linjer og rynker. Hyaluronsyre er et sensitivt molekyl som brytes ned raskt av frie radikaler, UV-lys og oksiderende ingredienser. Det er derfor solskadet hud ofte blir slapp og rynkete. Hyaluronsyre produseres og brytes uavbrutt ned i kroppen, ved hjelp av et enzym som kalles hyaluronidase. Dette skjer i et høyt tempo, og vi omsetter flere gram HA om dagen. Den totale mengden hyaluronsyre som kroppen produserer minsker i takt med at kroppen og huden blir eldre. Når vi blir eldre og kontinuerlig utsetter huden for UV-lys brytes hudens struktur ned, og kollagenet og elastinet forsvinner. Hyaluronsyren, som skal fylle mellomrommet mellom hudfibrene minsker, og for å gjøre huden fyldig igjen, trenger den mer hyaluronsyre for å binde ny fukt. Ved å bruke produkter som inneholder hyaluronsyre, kan vi bidra til å fylle opp igjen fuktigheten i huden og minske tegn på aldring.

Fordeler med hyaluronsyre

1. Gir glød

Hyaluronsyre er en naturlig komponent i huden som øker fuktighetsnivået og bidrar til et sunt, friskt utseende med masse naturlig glød.

2. Gir fuktighet

Hyaluronsyre binder vann 1000 ganger sin egen vekt, og har en utrolig evne til å holde på fuktigheten og vil gjøre huden hydrert, smidig og myk.

3. Anti-aging

Hyaluronsyre gir fukt og plump til fine linjer, kreppet hud og rynker. En fuktet, glødende hud ser mer vital og frisk ut.

4. Beroligende

Hyaluronsyre virker antiinflammatorisk og vil kunne hjelpe med å redusere rødhet, irritasjon og betennelser.

5. Fremmer en raskere sårtilheling

Hyaluronsyre har en god effekt på å fremme en raskere, bedre sårtilheling og styrke hudbarrieren.

6. Fungerer godt sammen med andre Ingredienser Hyaluronsyre fungerer godt sammen med andre ingredienser som vitamin C og retinol.

Det å for eksempel kombinere hyaluronsyre og retinol kan bidra til å dempe retinolens bivirkninger, som irritasjon og tørrhet.

Comments


bottom of page